ciągi
ola: W ciągu arytmetycznym a7+a8=0
Oblicz sumę piętnastu początkowych wyrazów tego ciągu
24 lut 22:39
PW: A ile jest równe
a6+a9 ?
24 lut 22:41
aniabb: suma 14stu to 0
24 lut 22:42
ola:
Przepraszam pomyłka

Oblicz sumę czternastu wyrazów
24 lut 22:46
ola:
Skąd ten wynik
aniabb możesz wyjaśnić
24 lut 22:48
PW: Kobieta ufa kobiecie. A to co napisałem o 22:41 nic Ci nie mówi?
24 lut 22:49
Eta:
S
n= m
e*n , m
e −− mediana
| | a7+a8 | |
w tym zadaniu me= |
| =0 |
| | 2 | |
S
14=0*14=0
24 lut 22:51
Basia: @olu policz "na palcach"
a1+a2+a3+a4+a5+a6+a7+a8+a9+a10+a11+a12+a13+a14
a6=a7−r
a9 = a8+r
a5 = a7−2r
a10 = a8+2r
i tak dalej, aż zauważysz co z tego wynika
24 lut 23:15