Pochodna
Pochodniarz: Policz pochodną
24 lut 20:40
Basia: w czym problem?
24 lut 20:46
Lech: f '(x) = [ ( a
2 − x
2)
(−1/2) ] ' = (−1/2) (a
2 − x
2 )
−3/2) * ( −2x) =
Podaj dziedzine funkcji i dziedzine jej pochodnej , koniecznie !
24 lut 20:48
Pochodniarz: Może tak
| | 1 | | −1 | | 1 | |
f'(x)=− |
| *(√a2−x2)'= |
| * |
| (√a2−x2)−1/2 |
| | √(a2−x2)2 | | a2−x2 | | 2 | |
24 lut 20:50
Pochodniarz: Dzieki
24 lut 20:52
Pochodniarz: a czy √x2=|x|
a (√x)2 = x tak?
24 lut 20:53
Pochodniarz: Dziedzina funkcji xE(−a,a)
Dziedzina pochodnej xER −{−a,a} ?
24 lut 20:56