8√3 | ||
x= | ||
3 |
16√3 | ||
|PS|= | ||
3 |
16√3 | 2√3 | |||
H=|OS|= | +8=8*( | +1) | ||
3 | 3 |
R | 2√3 | |||
WΔSOB: tg60= | ⇔R=√3*8*( | +1) | ||
|OS| | 3 |
2√3 | ||
l=2|OS|=16*( | +1) dł.tworzącej | |
3 |
1 | 1 | 2√3 | ||||
V= | π R2*H= | *64*(2+√3)2*8*( | +1) dokończ | |||
3 | 3 | 3 |
16√3 | ||
H=|OC|+R = | +8 | |
3 |
1 | ||
V= | π(H√3)2*H = πH3 =........... | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |