matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Z
QWERTY:
√
3
Nachylony do OX
X+y−5=0
3
Jaki będzie kąt
23 lut 11:53
Jerzy:
√
3
tgα = −
⇒ α = ?
3
23 lut 11:55
QWERTY:
−30
23 lut 12:02
Jerzy:
OK, ale teraz wyraż ten kąt, jako dodatni kat pomiedzy osią OX i daną prostą.
23 lut 12:03