matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mod
mod:
Zalozmy, ze a,c>0. r
a
=a mod c oraz r
b
=b mod c A≥0 i A=r
a
−r
b
. jesli r
a
<r
b
, to r
a
−r
b
<0 Skoro A jest nieujemne, to czy moge napisac, ze A=(a−b) mod c ?
22 lut 23:33
Smutek:
Tak.
23 lut 00:07
mod:
Dziekuje
23 lut 10:34