matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowód
kamil:
UDOWODNIJ RÓWNOŚĆ
1
1
4
+
=
cos290
√
3
sin250
√
3
22 lut 21:35
Mila:
cos290=cos(270+20)=sin20 sin250=sin(180+70)=−sin70=−cos20
1
1
L=
−
=
sin20
√
3
cos20
√
3
cos20−sin20
=
=
√
3
*sin20*cos20
√
3
1
*cos20−
sin20
2
2
=2*
=
1
√
3
*
*sin40
2
sin60*cos20−cos60 sin20
=4*
=
√
3
sin40
4*sin(60−20)
4
=
=
=P
√
3
sin40
√
3
22 lut 22:08
kamil:
dzieki wielkie
!
22 lut 22:22