matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
asd:
3
1
zdarzenia A i B sa niezależne i P(A'nB')=
P(A)=
oblicz P(B)
8
3
22 lut 17:46
Basia:
A'∩B' = (A∪B)'
3
3
5
P((A∪B)')=
⇒ P(A∪B)=1−
=
8
8
8
1
zdarzenia są niezależne ⇒ P(A∩B) = P(A)*P(B) =
*P(B)
3
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
5
1
1
=
+P(B)−
*P(B)
8
3
3
5
1
2
=
+
*P(B)
8
3
3
dokończ
22 lut 17:51