4 | ||
Vk = | π R3 | |
3 |
√3 | ||
h = 2R | = √3 R | |
2 |
1 | √3 | |||
x = | h = | R | ||
3 | 3 |
1 | 5 | |||
r2 = R2 − x2 = R2 − | R2 = | R2 | ||
3 | 3 |
1 | 1 | 5 | 5 | |||||
Vs = | π r2 *h = | π * | R2 *√3 R= | √3 π R3 | ||||
3 | 3 | 3 | 9 |
√3 | ||
h = 2 r | = √3 r | |
2 |
1 | √3 | |||
x = | h = | r | ||
3 | 3 |
1 | |
r2 + r2 = R2 | |
3 |
4 | |
r2 = R2 | |
3 |
3 | √3 | |||
r2 = | R2 ⇒ r = | R | ||
4 | 2 |
3 | 9 | |||
Vs = π r2*h = π * | R2*√3r = | π R3 | ||
4 | 8 |
Vk | |
= ... | |
Vs |
1 | ||
Vs = | π r2 *h = ... | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |