Znaleźć ekstrema lokalne f (x,y)
BiednyStudent: Znaleźć (o ile istnieje) ekstrema lokalne f (x,y)= x3 −2y2 −2xy −2x oraz wskazać największą
i najmniejszą wartość funkcji na trojkacie o wierzchołkach w punktach: (0,0), (0,1), (2,0).
Nie mam gdzie sprawdzić poprawności swojej odpowiedzi jeśli chodzi o ekstremum i chciałbym
dowiedzieć się na czym polega rozwiązanie drugiej części zadania
22 lut 12:09
22 lut 12:24
22 lut 12:29
BiednyStudent: Dzięki

o ile dobrze rozumiem to najmniejsza wartość wychodzi w punkcie (0,0) i = 0, a
największa w (2,0) i = 4 ?
22 lut 12:52
22 lut 13:01
22 lut 13:02