matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocyy
Agat:
Rzucamy dwiema symetrycznymi kostkami do gry, prawdopodobieństwo zdarzenia, że na obu kostkach wypadnie ta sama liczba oczek wynosi ?
6 lut 21:27
Irish:
Wydaje mi się że 68 : 6
6 lut 21:38
justka:
|Ω| = 6*6 = 36 |A| = 6
6
1
P(A) =
=
36
6
6 lut 22:23