matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
nahh:
oblicz
7
1
√
3
tg(
π)= tg(1π+
π)=
6
6
3
i pytanie następujące: czy można dodawać? bo we wzorach redukcyjnych (tych maturalnych) nic na ten temat nie ma, więc jak to jesy
21 lut 18:25
Mila:
7π
π
π
√
3
tg(
)=tg(π+
)=tg
=
6
6
6
3
tg(α)=tg(α+kπ), k∊C
22 lut 16:54