matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sd
sda:
mam pole ogr krzywmi y=x
2
y=x
3
mam całke górna grn 1 dolna 0 ∫x
2
−x
3
=1/2*1−1/4*1−(0)=1/4 a w odp mam 1/12 gdzie mam bład
20 lut 20:34
Janek191:
1
1
∫ ( x
2
− x
3
) dx =
x
3
−
x
4
3
4
1
1
1
−
=
3
4
12
20 lut 20:37
sda:
1/3 a nie 1/2 okej wiem wszytsko
20 lut 20:38
Eta:
1
x
3
x
4
1
1
4−3
1
P= ∫...= [
−
]=
−
=
=
3
4
3
4
12
12
0
20 lut 20:39
Basia:
czerwona: y=x
2
niebieska: y=x
3
x
3
=x
2
x
3
−x
2
= 0 x
2
(x−1)=0 x=0 ∨ x=1 blad masz oczywiscie w calce
1
1
P =
0
∫
1
(x
2
−x
3
)dx = [
x
3
−
x
4
]
0
1
=
3
4
1
1
4−3
1
−
=
=
3
4
12
12
20 lut 20:40