matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
help:
25(x−1)
2
−9(x+2)
2
=0
6 lut 20:59
tom:
z wzoru na różnicę kwadratów [5(x−1)+3(x+2)]* [5(x−1)−3(x+2)]=0 (8x+1)(2x−11)=0
1
11
(x+
)(x−
)=0
8
2
1
11
x=−
⋁ x=
8
2
6 lut 22:38