matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sad
sda:
x
2
=x
3
jak roziwazac ?
20 lut 20:30
Eta:
x
3
−x
2
=0 x
2
(x−1)=0 x=0 v x=1
20 lut 20:31
Jerzy:
x
3
− x
2
= 0 ⇔ x
2
(x − 1) = 0 ⇔ x
2
= 0 lub x − 1 = 0 ⇔ x = 0 lub x = 1
20 lut 20:31