Prosze i pomoc ðŸ˜
Kasia: Przekatne sasiednich scian bocznych poprowadzonych z tego samego wierzcholka graniastoslupa
prawidlowego trojkatnego tworza kÄ…t prosty. Oblicz objetosc wiedzac, ze krawedz podstawy ma
dlugosc 8√2
20 lut 20:01
Basia:

d
2+d
2=a
2
2d
2 = (8
√2)*2
2d
2 =64*2
d
2=64
d=8
h
2+a
2=d
2
h
2 = d
2−a
2 = ..... wylicz i podstaw do wzorow
V=P
p*h
20 lut 20:06
Kasia: I wychodzi ze h kwadrat jest ujemny a to przeciez niemożliwe, bo to mi daje h2=64−64×2
20 lut 20:36
Basia: rzeczywiscie; tresc zadania jest bledna
najwyrazniej te przekatne nie moga tworzyc kata prostego
20 lut 20:54
Basia: powinnam byla to zauwazyc od razu, sorry
20 lut 20:56
Kasia: Nie ma sprawy, dzieki wielkie za pomoc 🤗
20 lut 20:59