stata
sta: Ktoś proponuje udział w grze : rzuca się kostką. Jeżeli wypadnie 1 – wygrywamy 2 zł, jeżeli
wypadnie 2 – płacimy 1 zł, jeżeli wypadnie 3 – wygrywamy 4 zł, jeżeli wypadnie 4 – płacimy 5
zł, jeżeli wypadnie 5 – wygrywamy 3 zł, jeżeli wypadnie 6 – płacimy 4 zł.
Rozgrywamy n partii. Czy warto brać udział w grze?
20 lut 18:40
kochanus_niepospolitus:
| | 1 | | 1 | |
EX = |
| *(2 − 1 + 4 − 5 + 3 − 4) = |
| *(−1) = −1/6 |
| | 6 | | 6 | |
Wniosek
20 lut 18:54
sta: chyba że nie warto?
20 lut 19:13