Diagramy Venna
Krzysiek60:

Zielony A∩B∩C
Z tego rysunku widac ze
P(AUBUC)= P(A)+P(B)+P(C)−P(A∩B)−pP(A∩B)−P(B∩C)+P(A∩B∩C)
na rysunku sprawdzilem tez sobie dla dwoch zbiorow A i B i to dziala
Pytanie moje jest takie
Jak sprawdzic na diagramach Venna prawa de Morgana bo tam bedziey mieli dopelnienie
To znaczy wiem co to dopelnienie ale nie potrafie zrobic na rysunku
20 lut 18:30
q:

kwadracik to omega
20 lut 18:34
Basia:

niebieskie − dopelnienie czerwonego
zielone − dopelnienie czarnego
20 lut 18:34
Krzysiek60:

Dobry wieczor
Dla jednego zbioru rozumiem
Gorzej bedzie dla dwoch
(AUB)'= A'∩B'
20 lut 18:43
iteRacj@:

najlepiej narysować dwa rysunki dla porównania
(AUB)' =
A'∩
B'
20 lut 19:14
Krzysiek60: Dziekuje . Dobranoc . Do jutra .
20 lut 19:36