a+b | a−b | |||
sina + sinb = 2sin( | )cos( | ) | ||
2 | 2 |
a+b | a−b | |||
cosa + cosb = 2cos( | )cos( | ) | ||
2 | 2 |
π | ||
3x = π − | + kπ | |
3 |
x+3x | x−3x | |||
sinx+sin3x = 2sin | cos | = 2sin(2x)*cos(−x) = 2sin(2x)*cosx | ||
2 | 2 |
1 | ||
sin2x = 0 ∨ cosx(x)= | ||
2 |
π | ||
2x=0+2kπ ∨ x= | +2kπ | |
3 |
π | ||
x = kπ ∨ x= | +2kπ | |
3 |
π | ||
3x = π− | +kπ | |
3 |
2π | ||
3x = | +kπ | |
3 |
2π | kπ | 2π+3kπ | (3k+2)π | |||||
x = | + | = | = | |||||
9 | 3 | 9 | 9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |