sd
sda: mam pole ogr. krzywymy
y=x−1 y=e y=ex
mam to pole narysoane i dziele je na 2 czesci ale jak dalej je liczyc ? jakie przedziały wiem
ze 0 bd wspolne ale jak te fukcjie porównac /
20 lut 18:05
Janek191:

Coś brakuje w treści zadania
20 lut 18:09
sda: sory tam ma byc y=1−x
20 lut 18:38
sda: ?
20 lut 18:45
sda: ?
20 lut 18:52
sda: .
20 lut 18:56
Basia:

y=e
y=−x+1
y=e
x
−x+1=e
−x = −1+e
x = 1−e
(zielona kropka)
e
x=e=e
1
x=1
(niebieska kropka)
e
x = −x+1
x=0
(czerwona kropka)
P=
1−e∫
0(e−(1−x))dx +
0∫
1(e−e
x)dx
20 lut 19:06
sda: pole wyjdzie 2e−2?
20 lut 19:11
Basia: nie wiem, nie liczylam; moze Wolfram sprawdzi?
20 lut 19:13
sda: tylko nie wiem jak to działa xD
20 lut 19:22