matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole
sda:
pole obszaru y=e
−x
x=−2 x=1 y=0 mam naryswoane pole i licze je w przedziale od −2 do 1 ale z jakiej całki samej e
−x
skoro nic niema pod sobą oprócz osi x
20 lut 17:41
sda:
bo niby mi wychodzi pole o wzorze e
−x
−e{−x}=e
2
−e
−1
20 lut 17:48
Janek191:
1 P = ∫ e
−x
dx = −2
20 lut 18:13