pole ograniczone
bambi: Moglby ktos wyjasnic mi te przyklady?
Oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi:
b) y=x3 y=16/x y=x/4
20 lut 16:49
kochanus_niepospolitus:
narysować te krzywe potrafisz
20 lut 16:50
kochanus_niepospolitus:
na zajęciach byłeś/−aś
20 lut 16:51
bambi: Umiem narysować krzywe, a na zajeciach mielismy tylko ograniczone dwiema krzywymi...
Z dwoma krzywymi bez problemu sobie radze, ale jal przychodza 3 to sie gubie
20 lut 16:53
kochanus_niepospolitus:

liczysz ∫
ab (x
3 − x/4) dx + ∫
bc (16/x − x/4) dx
20 lut 16:57