Układ równań
Julia: Jak rozwiązać taki układ równań?
|2x|−|5y|=−11
|3x|+|4y|=18
20 lut 12:05
Blee:
Najlatwiej bedzie Ci to zrobic graficznie.
20 lut 12:09
Janek191:
Pomnóż 1) równanie przez 4, a 2) przez 5 i dodaj je stronami.
20 lut 12:20
Julia: W treści zadania jest napisane że mam to zrobić też algebraicznie... Pytanie czy mogę pomnożyć
dolne równanie przez − 23. Mam totalną zaćmę i już nie kojarzę powoli co mi wolno a co
nie xd
20 lut 12:23
Julia: W sensie to że jest ta wartość bezwzględna nie szkodzi i mogę sobie dzielić mnożyć jak mi
pasuje tak?
20 lut 12:24
Janek191:
Tak
20 lut 12:25
Janek191:
I a x I = I a I*I x I
20 lut 12:26
Julia: Ok ok dzięki

przy takim ogromie zadań i samodzielnemu przygotowaniu to wszystko bywa
czasochłonne... Ale przynajmniej jak sama dojdę do czegoś to zostaje w głowie na dłużej bo tak
jakby nikt mi na tacy nie podał. Dziękuję
20 lut 12:28