matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
xyhoo23:
Czesc wszystkim, mam kilka przykladow ktorych nie mam rozw a mam je umiec
Sa krociotkie i banalne ale nie wiem OCB HELP Znalezc liczby rzeczywiste spelniajace podane warunki a) x(2 + 3i) + 4(y−5i) = 6−2i
x
y
b)
+
= 1
2−3i
3+2i
1+yi
c)
= 3l − 1
x−2i
6 lut 19:41