oblicz objętość
wołek: Trójkąt równoboczny o boku 2 cm obraca się dookoła osi równoległej do jednego boku i przez
wierzchołek leżący na tej osi. Oblicz objętość powstałej bryły.
20 lut 00:42
Eta: A słowo "dziękuję" znasz?
Czy tylko zadanka potrafisz wrzucać
20 lut 00:47
20 lut 00:48
Eta:

Powstała bryła to walec z wydrążonymi dwoma przystającymi stożkami
V(bryły) = V(walca) − 2V(stożka)
Wymiary walca :
H=2 i r=
hΔ=
√3
Wymiary stożka :
h=1 i r=
√3
teraz licz już sam ................
20 lut 01:06
wołek: Wielkie dzieki za odpowiedź.
20 lut 01:59