1 | ||
p= | −prawd. sukcesu ( na obu kostkach taka sama liczba oczek) | |
6 |
5 | ||
q= | − prawd. porażki | |
6 |
| 1 | 5 | 5 | |||||||||||
P(A')=Pn(k=0)= | ( | )0*( | )n= | )n | ||||||||||
6 | 6 | 6 |
5 | ||
P(A)=1− | )n | |
6 |
5 | 671 | |||
1− | )n< | |||
6 | 1296 |
671 | 5 | |||
1− | <( | )n | ||
1296 | 6 |
625 | 5 | ||
<( | )n | ||
1296 | 6 |
5 | 5 | |||
( | )4< | )n⇔4>n | ||
6 | 6 |
1 | ||
p= | ||
6 |
5 | ||
1−p= | ||
6 |
| 1 | 5 | 5 | |||||||||||
Pn(0)= | ( | )0*( | )n=( | )n | ||||||||||
6 | 6 | 6 |
5 | ||
P(A')=( | )n | |
6 |
5 | ||
P(A)=1−( | )n | |
6 |
5 | 671 | |||
1−( | )n< | |||
6 | 1296 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |