1 | ||
jest równy | . | |
3 |
4x*x | ||
72= | ||
2 |
x | √17 | |||
sinβ= | = | |||
√17x | 17 |
x | 1 | |||
tgβ= | = | |||
4x | 4 |
1 | ||
Czy to tak będzie? Chciałam wykorzystać informację, że sinα= | , ale nie wiem, jak. | |
3 |
1 | 4x | ||
= | co po proporcji daje √17x=12x a to błąd, iksy skracają się i jest | ||
3 | √17x |
4 | ||
Te dane są sprzeczne. Jeśli a=4b, to c=√17*a i wtedy sin α = a/c = | , a nie 1/3 | |
√17 |
1 | ||
Wartość sinα= | jest błędna. | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |