sad
sda: jak rozwiązac ten układ
| | ⎧ | 2x − y + 3z − t = 2 | |
| | ⎩ | −4x + 2y + z + 3t = −1 |
|
19 lut 19:33
sda: cramerem ?
19 lut 19:49
sda: ?
19 lut 20:18
PW:
| | ⎧ | −4x+2y−6z+2t=−4 | |
| | ⎩ | −4x+2y+z+3t=−1 |
|
| | ⎧ | −6z+2t=−4+4x−2y | |
| | ⎩ | z+3t=−1+4x−2y |
|
Nie znam się na tym, ale nikt nie podpowiada. Może spróbować rozwiązać układ z parametrem p:
19 lut 21:35
Adamm: Cramerem też można spróbować
19 lut 21:45
Adamm:
2 −1 3 −1 2
−4 2 1 3 −1
2 −1 3 −1 2
0 0 7 1 3
x=y−3z+t+2=y−10z+5
t=−7z+3
y, z to parametry
19 lut 21:47