matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tg(2x-π/3)=√3/3
Łukasz:
rozwiąż równanie
19 lut 18:16
Eta:
π
√
3
tg(2x−
)=
3
3
π
π
2x−
=
+k*π , k∊C
3
6
π
π
2x=
+
+kπ
6
3
.............. x= ...............
19 lut 19:32
Oskar:
27 wrz 11:30
janek191:
cd.
π
2π
π
2 x =
+
+ k*π =
+ k*π / : 2
6
6
2
π
π
x =
+
* k k − dowolna liczba całkowita
4
2
28 wrz 08:08