matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij tożsamość
Łukasz:
(1+tg
2
x)(1−sin
2
x)=1
19 lut 18:07
Jerzy:
cos
2
x + sin
2
x
L = ( 1 + sin
2
x/cos
2
x)*cos
2
x =
*cos
2
x =
cos
2
x
1
*cos
2
x = 1 = P
cos
2
x
19 lut 18:10
Łukasz:
dziękuję bardzo!
19 lut 18:17