matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sd
sda:
wyznacz x y z z układu
⎧
3+zy=0
⎨
7+zx=0
⎩
xy−21=0
czyli dodaje 2 pierwsze równania mam 10+zx+zy=0 z(x+y)=−10 z=0 lub x+y=−10⇒ x=−10−y i co dalej ?
19 lut 17:28
sda:
?
19 lut 17:49