kresyyy
Agacia: A={t2−7t+12: teR}
t1=3
t2=4
OY:(0,12)
W=[3,5 ; (−0,25)].
fmin(3,5)=(−0,25)
Obliczyć kresy...
19 lut 16:04
Blee:
t1 = 6 jak juz
19 lut 16:25
Agacia: Umiem liczyć miejsca zerowe Blee...
19 lut 16:36
Satan: A w czym konkretnie problem? Funkcja kwadratowa − kiedy przyjmuje najmniejszą wartość lub
największą i od czego to zależy?

Odpowiadając na te pytania wyznaczysz kres.
19 lut 16:43
Blee:
O czym innym myslalem.
Funkcja kwadratowa z a>0 wec kreducgornego niecposiada.
Kres dolny wyznacza ywierzcholka
19 lut 16:52
Agacia: Dziękuję.
A jak jest a<0 to jest odwrotnie?
19 lut 17:07
Satan: Tak, wtedy byłoby odwrotnie. Gdy a < 0, to funkcja posiada wartość największą, więc posiada
kres górny.
19 lut 17:09
Agacia: dziękuję
19 lut 17:10