matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie:
najs:
Rozwiąż równanie:
x
|
| = 1
x+4
19 lut 10:01
the foxi:
|x|
=1 x≠−4
|x+4|
|x|=|x+4| ⇔ x=x+4 ⋁ x=−x−4 0=4 ⋁ 2x=−4 x=−2∊D
19 lut 10:10
Krzysiek60:
Tak jak napisal kolega korzystasz z takiej wlasnosci wartosci bezwzglednej
a
|a|
|
|=
b
|b|
Albo rozwizujesz dwa rownania
x
x
=1 lub
=−1
x+4
x+4
19 lut 10:25