Czy to jest dobrze zrobione?
Benekk: log (5) * log (20) + log (2)2 = log (25) + 2 log (2) = log (25 * 2 * 2) = log (100) = 2
18 lut 22:54
Eta:
Niestety ale źle
18 lut 22:56
Eta:
log20=log5*4= log5+log4=log5+2log2
log5(log5+2log2)+log22= log25+2log5*log2=log22= (log5+log2)2= (log10)2=1
18 lut 22:59
aniabb: log5•log20 + log 22 = log5•log (5•4) + log 22=log5•(log5 +log4) + log 22 =
log25 +2log5log2+log22=(log5+log2)2 = log210=1
18 lut 22:59
Eta:
poprawiam chochlika
.................... =log25+2log5*log2+log22=.........
18 lut 23:00