4 | f(x+1) | |||
Dana jest funkcja f(x)=2− | . Rozwiąż nierówność | >0 | ||
x | f(x−1) |
4 | ||
f(x+1)=2− | ||
x+1 |
4 | ||
f(x−1)=2− | ||
x−1 |
12 | ||
Naszkicuj wykres funkcji f(x)= | −3.Wyznacz wartość parametru m dla których równanie | |
|x|+2 |
12 | |x| | 12 | v[−2,−3] | 12 | ||||||
f(x)= | >f(x)= | > f(x)= | −3 | |||||||
x | |x| | |x|+2 |
12 | ||
y= | −3 −−− rysujesz wykres | |
|x|+2 |
12 | ||
dla x≥0 f(x)= | −3 | |
x+2 |
12 | ||
.....otrzymując y= | −3 | |
|x|+2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |