.
Ha: Dane są punkty A=(−1, −3) i B=(2,4). Znajdź równanie figury, która jest zbiorem wszystkich
punktów równo odległych od punktów A i B. Wyszło mi y = −6/14x + 10/14, czy ktoś mógłby
sprawdzić czy to się zgadza?
18 lut 20:52
Krzysiek60: Napisales rownanie symetralnej ?
18 lut 20:55
Ha: Właśnie ogarnąłem, że można je tu użyć

Ten wynik wyliczyłem, mający jakiś punkt P=(x,y) i
|AP| = |BP|, więc odrazu mam pytanie czy to był dobry sposób?
18 lut 21:01
Krzysiek60: To proponuje CI tak
wyznacz wspoolrzedne srodka odcinka AB i napisz rownanie prostej prostopadlej do AB i
przechodzcej przez srodek AB
Porownasz wyniki i bedziesz wiedzial czy to dobbry sposob
18 lut 21:08
Ha: Właśnie to zrobiłem i wynik ten sam
18 lut 21:08
Ha: Ale dzięki za dodatek do mojego "arsenału" w walce z geo. analityczną
18 lut 21:11
Krzysiek60:
18 lut 21:17