matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciagi
Mat:
Zbadaj monotonicznosc ciagu an=n
2
−49n−50
18 lut 18:57
Hajtowy:
ciąg rosnący
18 lut 19:22
Mila:
Nie.
49
n
w
=
=24.5
2
Ciąg jest malejący dla n∊{1,24} a
24
=a
25
ciąg rosnący dla n>25 ciąg nie jest monotoniczny
18 lut 21:57