|x+2| | ||
Funkcja f określona jest wzorem f(x) = | . Wyznacz granicę lim →−2 f(x). | |
x3+4x2+4x |
|x+2| | ||
Doszedłem do momentu lim = | i teraz można by w mianowniku zamienić kwadrat | |
x(x+2)2 |
|x+2| | |
x*(x+2)2 |
x+2 | 1 | 1 | ||||
lim x→−2+= | = | =[ | ]=−∞ | |||
x*(x+2)2 | x*(x+2) | (−2)*0+ |
−(x+2) | −1 | −1 | 1 | |||||
lim x→−2−= | = | =[ | ]=[ | ]=−∞ | ||||
x*(x+2)2 | (x+2) | −2*0− | 0− |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |