matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
pomocy:
Rozwiąż
x
x
+
=2
x+1
x−2
6 lut 17:52
Julek:
x(x−2) + x(x+1) = 2 (x−2)(x+1) x[(x−2) + (x+1)] = 2 (x
2
− x − 2) 2x
2
− x = 2x
2
− 2x − 4 x = − 4
6 lut 18:07