s
vc: mam układ równan
3x
2−3=0
−6y
2+6=0
moge to delta

w sensie 3x
2−6y+3=0
√Δ=0
czyli x0=1 ?
czyli y=1
18 lut 14:25
Ajtek:
Nie wiem skąd masz to zadanie, ale Twoje rozwiązanie to bzdura.
3x2−3=0 ⇒ x=±1
−6y2+6=0 ⇒ y=±1
18 lut 14:28
vc: czyli mozliwe rozwiazania to
x=1 x=−1 x=−1 x=1
y=1 lub y=−1 lub y=1 lub y=−1 ?
18 lut 14:33
PW: Też nie. Jeżeli był to układ równań, to jego rozwiązaniami są pary liczb, i trzeba to
wyraźnie napisać:
(1, 1), (1, −1), (−1, −1), (−1,1).
18 lut 14:38
Jerzy:
x = 1 lub x = −1
y = 1 lub y = −1
18 lut 14:38