matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
D
asd:
całka
X
∫
=
√
X
2
+5
x
∫1+∫
= x+...
5
1/2
i co z tym2 zrobic bo nwm
18 lut 12:01
Jerzy:
√
x
2
+ 5
= t ; x
2
+ 5 = t
2
; 2xdx = 2tdt ; xdx = tdt ....= ∫dt = ?
18 lut 12:05
asd:
1/3 t
3/2
dx?
18 lut 12:09
Jerzy:
∫dt = ∫1*dt = t + C
18 lut 12:10