matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka prosta
Karolina:
x
Oblicz całke
(x
2
+1)
3
18 lut 00:13
the foxi:
dt
t=x
2
+1 dt=2xdx
=xdx
2
1
1
1
∫t
−3
dt=−
+C=−
+C
2
4t
2
4(x
2
+1)
2
18 lut 00:24