zdarzenia elem.
Krzysiek60: Z talii 52 kart wyciagmieto losowo karte
Opisz zbior zdrzen elementarnych
Oblicz prawdopodobienstwo zadrzenia z ewyciagnieto figure (tj . waleta , dame lub krola )
Natomiast jak tutaj opisac zdrzenia elementarne ?
17 lut 19:38
Basia:
np.tak
Ω={x: x=2i,3i,....,10i,Wi,Di,Ki; i=trefl, karo, kier lub pik}
strasznie sztuczne
17 lut 19:42
Satan: Krzysiu, uwzględnij ilość waletów, dam i króli, które możesz wyciągnąć
17 lut 19:43
Lech: Kolezanko @Basia , a gdzie podzial sie As ? ?
17 lut 19:45
Krzysiek60: A moze tutaj nalezy policzyc ze mamy
4− walety 4−damy i4 krole wiec temu zdarzeniu bedzie odpowiadac nie 3 a 12 zdrzen
elementarnych jenakowo prawdopodobych i wtedy
Pewnie jest odpowiedz do zadania ale nie chce na razie zagladac
17 lut 19:46
Basia: @ Lech: Ala wziela Asa na spacer i uciekl
17 lut 19:47
Mila:
Lech W treści podano, że chodzi o K lub D lub W
4K,4D4,4W − króle, damy, walety są różne
12 różnych kart, wyciągnięcie dowolnej jest zdarzeniem sprzyjającym zdarzeniu A
|A|=12
|Ω|=52
17 lut 20:16
Lech: Kolezanko @Mila maja uwaga o braku Asa dotyczyla zbioru zdarzen e!ementarnych
Ω = ...., jaki pokazala @Basia, tam nie bylo Asa ! !
A Ty piszesz o zdarzeniach sprzyjajacych .
17 lut 21:56
Mila:
Przepraszam
Pana, nie zrozumiałam Pana intencji
17 lut 21:59
Lech: OK ! Wszystko jest w porzadku ! !
17 lut 22:02