matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadać zbieżność szeregów (obliczenia i wyjaśnienie) i policzyć sumę szeregów (t
Agata:
https://pl-static.z-dn.net/files/d46/449453ec1c38d69ee349cfdb2e915794.jpg
Zbadać zbieżność szeregów (obliczenia i wyjaśnienie) i policzyć sumę szeregów (tą ogólną).
17 lut 19:37
Basia:
to sa sumy ciagow geometrycznych
1
pierwszy =
∑
k=0,....
(1,1)
k
1000
a
0
= 1 q=1,1
√
5
w drugim a
0
=1 0 < q=
< 1
1+
√
5
17 lut 19:47