matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Monotoniczność
Vobro:
Zbadać monotoniczność funkcji
3
f(x)=
+4
x−2
−3
f'(x)=
(x−2)
2
f'(x)=0 sprzeczność Co zrobić w takim przypadku?
17 lut 16:29
Jerzy:
Stwierdzić,że funkcja jest stałe malejąca w przedziałach.
17 lut 16:36
Vobro:
Ok, dziękuję
17 lut 16:47