Funkcje
Baloooo: Narysuj wykres funkcji f(x)=1+x2/1−x2
17 lut 13:07
jc: f(x)=1 ?
17 lut 13:29
Jerzy:
17 lut 13:30
Jerzy:

Masz rację
jc , wykres wygląda tak.
17 lut 13:31
Baloooo: Dzięki wielkie
17 lut 13:31
Ajtek:
f(x)=1

Dlaczego
17 lut 13:33
Ajtek:
Aaaaa, dobra, przy tym, zapisie faktycznie tak
17 lut 13:34
Jerzy:
| | x2 | |
Bo : 1 + |
| − x 2 = 1 + x 2 − x 2 = 1  |
| | 1 | |
17 lut 13:35
Ajtek:
Jerzy, zdekodowałem inaczej

.
17 lut 13:35
Jerzy:
Zapewne to była pierwsza funkcja, ale uczmy unikać niechlujstwa
17 lut 13:37
Baloooo: W liczniku jest 1 + x2
17 lut 13:38
Jerzy:
Masz wykres 13:30
17 lut 13:39
Baloooo: Dziękuję
17 lut 13:40