Rach. zbior.
Krzysiek60: Co mozna powiedziec o zdarzeniach A B c jesli
a) A U B U C =A
b) A ∩ B ∩C= A
17 lut 10:26
iteRacj@:

A U B U C =A →B ⊂ A oraz C ⊂ A
np. taka sytuacja jak na rysunku
17 lut 11:13
iteRacj@:

A ∩ B ∩ C= A → A ⊂ B i A ⊂ C
np. taka sytuacja jak na rysunku
17 lut 11:18
Jerzy:
Cześć
małolat 
b) A ∩ B ∩ C = A ⇔ A = B = C
17 lut 11:19
Krzysiek60: Dzien dobry

czyli jak mam sume to BUC ⊂A
a jak mam iloczyn to A⊂B∩C?
17 lut 11:32
Jerzy:
Tak.
17 lut 11:36
Krzysiek60: Dzieki bardzo
17 lut 11:44