2x+1 | ||
∫ | dx | |
x2+5x+6 |
5+1 | 4 | |||
x1= | = | =2 | ||
2 | 2 |
5+1 | 6 | |||
x2= | = | =3 | ||
2 | 2 |
2x+1 | A | B | |||
= | + | ||||
(x−2)(x−3) | x−2 | x−3 |
1 | ||
B= | ||
7 |
1 | ||
A=− | ||
5 |
2x+1 | A | B | |||
= | + | ||||
x2−5x+6 | x−2 | x−3 |
2x+1 | −5 | 7 | |||
= | + | ||||
x2−5x+6 | x−2 | x−3 |
2x+1 | 2(x−3)+7 | 2 | 7 | |||||
= | = | + | = | |||||
(x−3)(x−2) | (x−3)(x−2) | x−2 | (x−3)(x−2) |
2 | 1 | 1 | ||||
= | +7( | − | ) | |||
x−2 | x−3 | x−2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |