...
Wioola:
nieskończoność
Σ (−1)
k (pk{3} − 1)= ... Skorzystać z kryterium Leibniza.
k=1
ma być: stopień pierwiastka to k, a pod pierwiastkiem to 3 (nie wiem, czemu mi nie wchodzi, tak
jak pokazuje przykład)
nieskończoność
Σ ((2k+1)/(3k+1))
(k/2)= ... Skorzystać z kryterium Cauch'ego
k=0
do potęgi (k/2) ma być
nieskończoność
Σ sin(n)/(log100)
n = ...
k=1
zbadać zbieżność szeregów, od razu mówię, że nie mam o tym pojęcia, więc nawet jak mam podane
kryterium, to ciężko mi to rozwiązać
w trzecim przypadku nie mam podanego kryterium
Proszę o pomoc i z gory dziekuje

tak napisalam slownie nieskonczonosc − wiem o tym