Zdanie logiczne 1+1=5
po ug i tak nie ma pracy: Witam, mam problem ze zdaniem logicznym które brzmi tak:
Jeśli Jan nie jest mąry, to jeśli Jan jest mądry, to 1+1=5
Zapisałbym to jako:
p − Jan jest mądry
~q − 1+1=5
~p−>(p−>~q) i mam wątpliwości co do tego q, czy powinno być z negacją, czy bez?
Z góry dziękuję za odpowiedź
16 lut 15:38
q: obojętnie
16 lut 15:46
po ug i tak nie ma pracy: dzięki!
16 lut 15:50
Doktorant: Czemu uważasz, że po UG nie ma pracy?
Doktorant UG.
16 lut 15:51
po ug i tak nie ma pracy: Praca jest, jednak jest tam masę niesprecyzowanych zadań (nie mówię o tym), a wykładowcy robią
co chcą.
16 lut 16:05
Doktorant: Jaki wydział? Ja studiowałem na Matematyki, Fizyki i Informatyki. Teraz jestem na Instytucie
Informatyki.
16 lut 16:10
po ug i tak nie ma pracy: również MFI
16 lut 16:15
sd: Żadna uczelnia nie zagwarantuje Ci pracy a już szczególnie śmieszą mnie takie świeżaki co
chcieliby po 300 tysiące na start mając tylko wiedze teoretyczną generalnie jak masz łeb na
karku to prace znajdzie sie bez problemu i nie ma co zwalać na uczelnie. Tylko brać się do
roboty nabuwać doswiadczenia i praktyki w zawodzie a nie jęczeć że nie ma pracy
16 lut 18:25
Blee:
UG

To który uniwerek?
16 lut 18:27
Blee:
Bo jak Gdański −−− to wybacz, ale praca jest, o ile się nie kończy studiów ze średnią 3.01
16 lut 18:28