Dla jakich n wartość jest dodatnia
Eldek:
16 lut 10:09
Lech: Masz blad w tresci zadania , popraw pierwszy czlon ! !
16 lut 10:12
Eldek: Dla jakich n jest to prawdziwe
16 lut 10:17
jc: Równość zachodzi dla n=4. Treść jest niezrozumiała. Wartość czego ma być dodatnia?
16 lut 10:39
Eldek: Dokładnie przepisane z kartki z zadaniem :
Dla jakich wartości n jest to prawdziwe :
Nie ja jestem autorem zadania, tylko przepisuje polecenie
16 lut 10:43
16 lut 10:43
Eldek: | | | |
Choć faktycznie nie może być | ; zatem jest błąd w treści |
| | |
16 lut 10:45
jc: | | | |
Podpowiem, | =0 dla n=2,3,4, ... |
| | |
16 lut 10:52